DAGENS VIGTIGSTE MÅLTID

Morgenmaden er dagens vigtigste måltid, men 4 ud af 10 danskere skipper morgenmaden. Undersøgelser tyder på, at overspringning af morgenmaden påvirker evnen til at koncentrere sig og lære.

Men ikke i vores familie – der er morgenmaden vigtig. Det samler os og giver en god start på dagen inden vi går i hver vores retning ud i verden.

morgenmad, madopskrifter, morgenopskrifter, valnøddebrød, brødopskrift

En af familiens favoritter er hjemmebagt valnøddebrød og efter mange forsøg og eksperimenter, så er denne opskrift blevet i kogebogen.

Valnøddebrød

Du skal bruge:

100 gram valnøddekerner
25 gram gær
2½ dl vand
1 spsk rørsukker
50 gram smør
100 gram fuldkorns-durummel
1 tsk salt
ca. 300 gram hvedemel

Start med at koge vand, sukker og smør op til smørret er smeltet. Lad det afkøle til det er lillefinger varmt.

Skold derefter valnødderne i kogende vand, dryp og tør dem, hak dem groft og vend dem i 1 skefuld af melet, så de bedre fordeler sig i dejen.

Opløs gæren i 1 spsk vand og tilsæt så den afkølede smørblanding + fuldkorns-durummelet og salt. Tilsæt halvdelen af hvedemelet og valnødderne. Ælt resten af hvedemelet ind i dejen indtil den slipper fingrene.

Lad dejen hæve tildækket 1 time. Slå dejen forsigtigt ned, form til et aflangt brød og efterhæv det i 30 minutter.

Bag brødet i ovnen på midterste rille ved 210 grader, og smid en kop vand i bunden af ovnen og luk den hurtigt. Bages ca. 30 minutter til det er gyldent.

 

morgenmad, madopskrifter, morgenopskrifter, æggemuffins

Når vi har ekstra tid om morgenen laver jeg børnenes favorit: æggemuffins.

Dem har vi ofte lavet til familiebrunch eller når vennerne har overnattet efter en sen og hyggelig aften.

Æggemuffins

Du skal bruge (10 stk):

10 æg

1 dl piskefløde

2 dl revet ost (jeg er fan af chili gouda)

Salt, peber og evt. oregano

IDEER TIL FYLD

Parmaskinke

Bacon

Spinat

Jeg plejer at bruge parmaskinke.

Pisk æg, piskefløde og ost sammen med krydderier. Fyld æggemassen i små smurte muffinsforme og kom fyldet oveni. Bag dem i den varme ovn i ca. 20 minutter.

 

Velbekomme!