SOM AT VÆRE PÅ EN FORTORVSCAFÉ I PARIS

Denne type frokostsandwich – eller rettere herre-versionen: Croque-monsieur – dukkede op på de parisiske menukort i omkring 1910.

Jeg indrømmer gerne, at selv om retten er i den forkerte ende af sundhedsbarometeret, så dukker den op på menukortet hjemme hos os af og til. For skøn og dejlig mad er det helt bestemt!


Men hvad er forskellen på Croque-Madame og Croque-Monsieur?

Croque-Madame er med bechamelsauce og spejlæg hvorimod Croque-Monsieur er med massere af ost og skinke.

Find opskriften på Croque-Monsieur her

 

croque-madame, frokost, frokostopskrifter, fransk mad, sandwich

CROQUE-MADAME (3 personer)

Du skal bruge følgende

6 skiver brød

3-6 skiver god skinke

3 skiver gouda eller Gruyère

3 store æg

Bechamelsauce

25 g smør

1 spsk hvedemel

125 ml mælk

1 tsk Dijon sennep

1 knivspids jorden muskatnød

Fremgangsmåde

Béchamelsauce

Forvarm ovnen på grill.

Smelt ​​smørret i en lille gryde. Tilsæt mel og rør over medium varme, indtil det er blandet.
Tilføj gradvist mælk og rør kontinuerligt til det er en glat sauce. Lad det simre i 2-3 minutter, eller indtil saucen er tyk.
Tilsæt sennep, muskatnød og havsalt og sort peber. Sæt til side.

Rist toastbrødet på den ene side under grillen.
Arranger skiver af skinke og ost på hver og rist i ovnen til osten er smeltet og skinken er grillet.

I mellemtiden laver du tre spejlæg på en pande. Blommen skal stadig være blød, ja eller efter din smag. Jeg krydrer æggene med salt og krydderiblanding for en behagelig smag, mens de endnu er på panden.

Arranger på tallerkener. Kom bechamelsauce oven på skinken/osten, læg en skive brød ovenpå, endnu en lille smule bechamelsauce og top med et spejlæg.

Server straks & Bon appétit!