Mange forbinder den franske landstil med fil de fer og det er også en varetype som er blevet meget moderne – også for dem som ikke ønsker en gennemført stil med brocante og shabby. Fil de fer er kopieret til nye udgaver og solgt i gængse supermarkeder. MEN… Vi som elsker den originale stil med rust, slidt & hvidt, gullige blonder og smukke figurer med gamle historier, ved at fil de fer skal være originalerne. Det er originalerne som bærer charmen.

fransk landstil, fil de fer, fildefer, shabby stil, brocante stil

Smuk patineret fil de fer kurv, som er anvendt til flasker ude på terrassen. Læg mærke til de vindblæste skodder bagved, som kun er med til at gennemføre stilen.

Hvad betyder fil de fer?

Direkte oversat betyder fil de fer, wire eller tråd. Fil de fer er betegnelsen for hverdagsting formet og fremstillet i metaltråd og stammer typisk fra Frankrig. Det er en fransk tradition at fremstille bordskånere, æggekurve og andre kurve i matte metaltråde, som også var en billig fremstillingsmåde. Metaltrådene bliver kun smukkere med årene, hvor det typisk får lidt rust og kommer til at ligne zink. Fin og skrøbelig, men samtidig enkel og rustik.

fransk landstil, fil de fer, fildefer, shabby stil, brocante stil

Fil de fer æggekurv anvendt i juledekoration med fjer, spejl og små julekugler

Antik fil de fer blomsterholder