Forkæl dig selv og dine nærmeste med himmelske tarteletter – en rigtig klassiker.

Tarteletter har både sprødheden og cremetheden og derfor er retten elsket af de fleste. Når gæsterne kommer til mit hus, er tarteletten ihvertfald efterspurgt. Min opskrift er afprøvet og videregivet til familie og venner. Opskriften er nem, for mad skal ikke være svært for, at det er lækkert og indbydende.

Tartelettens historie

Tarteletter er en betegnelse, som stammer fra det franske ord tartelette, som betyder “lille tærte”. I Frankrig tilberedes disse typisk med frugter og lignende og anvendes til desserter eller som mellemmåltider.

I Danmark er forskellige former for kødfyld mere udbredte, og de klassiske varianter på tarteletfyld er:

  • Kylling eller hamburgerryg med stuvede ærter og gulerødder
  • Høns i asparges
  • Rejer i asparges
tarteletter, høns i asparges, klassisk dansk mad, dansk mad, klassisk mad, tartelet

Billedet er lånt ved Fuldkorn.dk

Frøken Ankers opskrift på tarteletter

Ingredienser (6 personer)

300-400 g kyllingefilet eller -inderfilet

Grønsags- eller kyllingebouillonterning

24 tarteletskaller

30 g smør

4-6 spsk hvedemel

2 dåser aspargessnitter

½ l piskefløde

salt og peber

Fremgangsmåde

Hæld vand i en gryde og kom en bouillonterning i. Kog vandet op så terningen opløses. Hvis du vælger kyllingbrystfilet, skal de skæres ud i mindre stykker. Kom kyllingen i det kogende vand og kog i ca 15-20 minutter. Det skal kunne rives fra hinanden med to gafler bagefter.

Hæld kyllingen op i en skål og riv det fra hinanden med to gafler – ligesom pulled pork.

Hæld vandet ud i vasken og stil gryden tilbage på kogepladen. Kom smørret og smelt det ved middelvarme. Kom mel i til det er en smørbolle. Skru op for varmen. Kom væden fra aspargene i gryden og rør, mens det kommer op og koge. Kom fløden i og og lad simre, så sovsen bliver tyk. Kom asparges og kyllingekødet i og rør det rundt. Smag til med salt og peber.

Lad tarteletfyldet hvile, mens tarteletskallerne lunes i ovnen efter anvisningen på pakken.

Anret på et smukt fad og server for dine gæster.

tarteletter, klassisk dansk mad, klassisk mad, tartelet, dansk mad, høns i asparges

Billedet er lånt ved Foodfanatic

Ideer til pynt til tarteletter

Hjemme hos os pynter vi med

  • Agurkeskiver
  • Bacondrys (bacontern stegt på panden)
  • Persille
  • Purløg og cherrytomater i kvarte
  • Grønne asparges hoveder