DEN ULTIMATIVE CHOKOLADEDRØM

Brownie er oprindelig et amerikansk bagværk fra 1800-tallet. Brownie er en chokoladedessert, som er formet til små, kvadratiske stykker. Brownie er karakteriseret af sit sprøde ydre, og saftige, karamellagtige kerne. Brownie foretrækkes af mange fordi den har en meget fyldigere smag end traditionelle chokoladekager.

Brownie er også en klar kagefavorit herhjemme, og fødselsdagsbarnet er sendt på arbejde med en bradepande-stor brownie idag til glæde for 40 kagehungrende pædagogkolleger.

brownie, verdens bedste brownie, brownieopskrift, chokoladedrøm, chokoladekage

Brownie uden pynt

FRØKEN STRANDs BROWNIE

DET SKAL DU BRUGE (40 PERSONER)

400 G MØRK CHOKOLADE

400 G SMØR

15 HELE ÆG

1150 G SUKKER

200 G MEL

½ TSK SALT

6 SPSK KAKAO

200 G GROFTHAKKEDE VALNØDDER

SÅDAN GØR DU

Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den sammen med smørret i en gryde ved middelvarme.

Pisk æg og sukker sammen – ikke for luftigt. Tilsæt smørblandingen, mel, bagepulver, salt og kakao, og rør dejen godt sammen. Rør til sidst de hakkede valnødder i dejen.

Hæld dejen i en bagepapir beklædt ovnbradepande og bag den ved 170 grader indtil dejen er så fast, at når du stikker en strikkepind eller gaffel i kagen, skal der hænge fast dej fast. Men ca. 1 time. Lad den afkøle i bradepanden og skær kagen ud i kvadrater.

Jeg kan godt lide flydende chokolade, som er hældt over i en let mønster, eller frisk frugt og is til.

Tip! En brownie kan holde sig 2-3 uger, hvis den opbevares i køleskabet.

Velbekomme