KLASSIKEREN DER ER KOMMET FOR AT BLIVE

Gulerodskagen er en klassiker, som er elsket af alle – store som små.

Gulerodskagen opstod i Danmark under 2. verdenskrig, da der var rationering. Alle manglede råvarer, og var nødt til at finde erstatninger. Grøntsager i kager var en af de mere populære erstatninger, heraf squashkagen og gulerodskagens opståelse.

Jeg er stor tilhænger af gulerodskagen, fordi det er en nem og smagsfuld kage kombineret med den cremede flødeosteglasur, som får englene til at synge.

gulerodskage, kageopskrift, opskrift, gulerodskage, flødeosteglasur, madopskrift, den søde tand, brocanteliv

Gulerodskage

Ingredienser til gulerodskage

450 gram brun farin

1½ tsk vanillesukker

3 dl olie uden smag

6 æg

550 gram revet gulerod (ca. 750 gram med skræl)

400 gram mel

1 spsk bagepulver

½ spsk natron (1½ tsk)

1 tsk salt

3 tsk kanel

Flødeosteglasur

200 gram flødeost

125 gram smør

250 gram flormelis

skal af en revet citron

Saften fra 1 citron

Hakkede nødder til pynt


 

Bland farin, vanillesukker, olien, æg og revet gulerod i en skål og pisk sammen. Tilsæt mel, natron, bagepulver, salt og kanel. Pisk det sammen med en elpisker. Bare til dejen er blandet godt sammen.

Kom dejen i en smurt form med rasp eller kokos på kanten.

Vi har brugt en gammel springform – find gamle forme her

Bages ved 170 grader i ca. 40-60 minutter. Check om dejen hænger fast på en strikkepind, lille kniv, eller lignende.

Lad kagen køle helt af.

Pisk glasuren sammen og fordel den ud over kagen. Pisk en 5 minutter så den bliver godt luftig.

Pynt evt. med lidt hakkede hasselnødder.

Skal være kolde inden servering – den er bedst dagen efter.

 

Velbekomme!