Ballet har rod i renæssancens Italien, hvor dans indgik som en forlystelse ved de små fyrstehoffer.

Da Karl 8. af Frankrig i 1494 gik over Alperne for at gøre krav på Neapels trone, blev kongen og hans adelsmænd overraskede over den rige dansekultur, de mødte. Ingen fest, intet skuespil, ingen musik på scenen uden dans. Franskmændene importerede omgående moden, og det blev ved det franske hof, at kunstarten foldede sig ud i en sådan grad, at ballettens sprog blev fransk.

Balletten var i bogstaveligste forstand en kunstart, hvor professionelle mandsdansere viste partier, som krævede større og større teknisk kunnen, og efterhånden bevægede balletten sig fra hoffets balsal op på teaterscenen.

I 1700-t. blev balletten en selvstændig kunstart med koreografen som den centrale person. De tider var forbi, da enhver med ynde og gratie kunne gøre sig gældende. Ballet blev en profession, som krævede uddannelse, så i 1771 blev balletskolen i København oprettet.

(Kilde: denstoredanske.dk)

balletsko, ballettens historie, ballet, brocanteliv

I den franske- og nordiske landstil bruges gamle og brugte balletsko ofte som en del af dekorationen. Om de hænger på en gammel skodde, på en knage eller de er sat bag glas i en fin gammel glasglobe, så er de smukke med deres lette forfald og patina.

balletsko, ballettens historie, ballet, brocanteliv

Det er dekorativt at have flere par hængende eller liggende i et stort sulefad eller en kurv. Og gerne i flere farver.

Nogle brocante-butikker har måske en eller flere af de skønne gamle balletkjoler. Sammen med balletskoene er det et så fint skue, som oser af nostalgi og minder for mange.

Det er bare at gå på jagt rundt i de mange skønne brocante-butikker.balletsko, ballettens historie, ballet, brocanteliv

De gamle balletsko kan købes ved FRØKEN ANKER

Vi har også enkelte gamle balletkjoler. Send gerne en mail: info@froekenanker.dk