SYDLANDSK SMØRREBRØD

Hver dag samles vi omkring bordet, og snakker nye idéer og projekter. Pernille er den kreative med mad, og her er et meget lækkert eksempel på en sydlandsk inspireret version af den kendte danske klassiker; smørrebrød.

SERRANO og MOZZARELLA PAKKER (4 personer)smørrebrød, serranoskinke, mozzarellaost, middagsmad, madopskrifter, madinspiration, frokost, opskrift

Du skal bruge:

12 skiver serranoskinke

2 poser mozzarella

Rosmarin

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 250 grader (varmluft).

Tag tre skiver serranoskinke og læg to af skiverne parallelt tæt sammen – fedtkant mod fedtkant, og en tredje skive ovenpå, som et kors. Lav 4 stk.

Du skal bruge en halv mozzarellaost til hver pakke. Skær i skiver, og læg i midten af korset på serranoskinken og drys med rosmarin ovenpå. Luk serranoskinke enderne ind over osten og læg i et fad.

Grill pakkerne i ovnen i ca. 10-15 minutter. Se til dem jævnligt.

Brød og pynt

 

Du skal bruge:

Frisk babyspinat

Friske sukkerærter

Flydende honning

Frisk citronsaft

Olivenolie

Nykværnet salt og peber

Valnøddebrød eller andet godt brød

Fremgangsmåde

Skær et par skiver brød – valnøddebrødet kan du finde opskriften på her

Skyl den friske babyspinat og sukkerærterne og skær i mindre stykker eller strimler. Kom det ovenpå brødet.

Kom derefter de varme serranoskinke pakker ovenpå og afslut med at hælde en smule honning, citronsaft og olivenolie henover. Bare en lille smule. Krydr med friskkværnet salt og peber efter smag. Serranoskinken er salt nok i sig selv – efter vores smag, så vi krydrede kun med peber.

Server straks og velbekomme.