SKIPPER SKRÆK’s LIVRET

Jeg forbinder spinat med den kendte tegnefilmsfigur Skipper Skræk, som får sine superheltekræfter fra spinat. For i virkeligheden er spinat enormt sundt for dig og din krop. Spinat er fyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter. De grønne blade indeholder folat, som er en nødvendighed for kroppen til at bygge sig op.

I aften vil jeg lave en simpel spinatsalat med få ingredienser som tilbehør til en god nakkekotelet og smørstegte nye kartofler.

NAKKEKOTELETTER

Det skal du bruge (4 personer)

4 gode nakkekoteletter

MARINADE:

4 spsk god olivenolie

Lidt citronsaft

1 fed presset hvidløg

1 tsk tørrede timian

Lidt tabascosauce

 

Mariner koteletterne og lad dem trække ved stuetemperatur i 15 minutter. Opvarm ovnen til 200 grader imens. Kom dem i et ildfastfad og kom det i ovnen. Tilbered i ca. 20 minutter.

aftensmad, nakkekotelet, spinatsalat, smørstegtekartofler

SMØRSTEGTE KARTOFLER

Det skal du bruge

½ kg nye kartofler

2 fed hvidløg

½ liter vand

Salt

50 g smør

2 tsk tørret timian

2 fed finhakket hvidløg

 

Skyl kartoflerne og kom dem og to fed hvidløg i en gryde sammen med salt. Kog dem til de falder af gaflen.

Smelt smørret på en pande, kom hvidløg, timian og kartoflerne på og steg dem til de har fået en flot brunlig farve. Jeg vælger at flække kartoflerne med en gaffel for at få et rustikt look og en lækker stegeskorpe.

SPINATSALAT MED RØDLØG OG MANDLER

Det skal du bruge

250 g frisk spinat

½ rødløg i tynde skiver

30 g mandler

Dressing

1 spsk olivenolie

½ tsk dijon sennep

1 spsk honning

½ tsk sherryeddike

Skyl spinaten grundigt og saml det i en bunke på et skærebræt. Skær i grove strimler. Kom rødløg skiverne ovenpå og drys med mandlerne. Bland dressingen og kom det ud over salaten.

aftensmad, nakkekotelet, spinatsalat, smørstegtekartofler

Spinatsalat med mandler og rødløg

 

Anret på tallerkener og server.

Velbekomme!