Vi ser ofte, når vi kommer rundt i kunders hjem, at der står en eller flere giner i hjemmet.

gamle giner, franske blonder, vintage lingeri, brocante, franske tekstilerDer er giner med de fineste gamle blonder på, der er giner med fine gamle kjoler, og så er der giner, der har en enkelt blomsterkrans eller et par vinger på ryggen.

Inspirationen hentes ofte fra bøger og magasiner. Her kan man drømme sig ind i en romantisk verden med et skønt overflod af billeder. Og måske drømme om det næste køb.

I fx bøgerne og magasinerne, Liefde voor Brocante er der et overflod af romantik. De fleste billeder er taget i hollandske hjem. Så man sidder næsten tilbage med en opfattelse af, at Holland er fyldt med brocante-hjem.

 

gamle giner, franske blonder, vintage lingeri, brocante, franske tekstilerPå markeder, både i Danmark og i udlandet, kan man være heldig og finde de skønne gamle giner. Også i flere danske brocante-butikker kan de købes.

De første giner, eller mannequiner, opstod i det 15. århundrede, hvor de blev brugt til at demonstrere mode til kunderne.  Mannequiner i fuld størrelse i kurveflet kom i brug i midten af det 18. århundrede. Ståltrådsmannequiner blev fremstillet i Paris fra 1835. Og i midten af 1800-tallet kom de første modemannequiner, som vi kender dem i dag. De var af papmaché.

gamle giner, franske blonder, vintage lingeri, brocante, franske tekstilerDet bliver en passion at finde de rigtige ting til sit hjem. Gamle støvler i den rigtige form, og den rigtige farve, kan det tage år at finde. Fine hatte, blondekraver med patina, og de fineste gamle smykker med sjæl. Og hvis lige det rigtige dukker op, så er det bare med at slå til uden betænkningstid!

De rigtige gamle ting er ikke altid billige. Men man kan være heldig – en gang hvert 5. år (10.!)… måske! Men så bliver det også husket og snakket om mellem veninderne.

 

gamle giner, franske blonder, vintage lingeri, brocante, franske tekstilerOfte kan man være heldig at finde nogle gemte, glemte og efterladte ting rundt ved familien. Mange ældre familie-medlemmer mener måske ikke, at der er nogle i familien, der gerne vil have de gamle skatte.

Måske du skulle besøge et ældre familiemedlem i dag?

 

Har du ikke tålmodighed til at vente, så kan du se mere på www.Froeken-Anker.dk

 

gamle giner, franske blonder, vintage lingeri, brocante, franske tekstiler