Når det bliver lunere, så starter markederne. Overalt. Man kan ikke køre gennem landet uden at møde et skilt, hvor der står ‘loppemarked’.

Der kan laves gode handler rundt ved de private handlende, som måske har samlet hele vinteren. Og de sparer os andre for at tage ud og søge efter tingene. Her er de samlet et sted.

Mange er også begyndt at køre til udlandet, enten fordi de er på ferie, eller fordi de skal besøge de store ‘Brocante’ markeder. Udvalget er ofte meget anderledes end i de lokale loppemarkeder. Men vi har også oplevet et marked, hvor der næsten kun var Ikea-ting og meget lidt brocante.

loppemarked, brocantemarked, europa, frøken anker, brocanteliv

loppemarked i sydeuropa

Det er ikke nogen hemmelighed, at FRØKEN ANKER primært handler med varer fra ’syd for grænsen’. Så vi kører gerne Europa tynd for at finde de rigtige varer til vore kunder. Og det er ikke ferie det hele. Det er lange køer på de tyske motorveje, tidligt op om morgenen, ømme fødder, hurtige måltider, billige hoteller eller en overnatning bag i bilen. Og ofte er morgenmaden en kop stående kaffe og en tør bolle fra dagen i forvejen – 2-3 timer efter vi stod op.

Men det er jo det hele værd. Det er bedre end at spille lotto og vinde gevinsten (okay, lige på det felt kan jeg måske ikke lige udtale mig). Det er bedre end 14 dage på en solferie…synes vi. For vi har en fælles lidenskab, min mand og jeg. Også selvom han ikke får sin morgenmad 🙂 Det er søgen i de forskellige boder og stande. Slæbe varer tilbage til bilen, og tilbage til pladsen og søge efter flere gamle, unikke og specielle ting. VI ELSKER DET

loppemarked, brocantemarked, europa, frøken anker, brocanteliv

brocante og loppemarked i sydeuropa

Som H.C.Andersen sagde…AT REJSE, ER AT LEVE. Og det gør vi, føler vi. Og gerne året rundt.